Од Центарот за јавно здравје – Прилеп информираат дека денеска во општината нема новозаболени од коронавирус, а четворица оздравеле од заразната болест. Бројот на активни случаи изнесува 51, од кои 41 се наоаѓаат на домашно, а 10 на болничко лекување.

Вкупниот број на инфицирани лица од корона вирусот од почетокот на пандемијата во општина Прилеп изнесува 281, а како последица од коронавирусот починале 20 лица.

Од Центарот за јавно здравје – Прилеп информираат дека во општина Крушево регистрирани се 7 случаи на ковид-19. Бројот на активни случаи изнесува 3, од кои двајца се наоѓаат на домашно и еден на болничко лекување, а две лица починале.

Во општина Македонски Брод, 6 лица се позитивни на коронавирус. Во моментов има 3 активни случаи, од нив двајца се на домашно, а еден на болничко лекување. Ка.М.