Министерот за здравство, Венко Филипче, изјави дека во следните неколку дена би можел точно да каже кога ќе пристигнат кинеските и руските вакцини во земјата.

– Не би сакал да шпекулирам – рече министерот Филипче, прaшан кога овие вакцини ќе ни бидат доставени.

Тој нагласи дека продолжуваат интензивните разговори со производителите.