Владата итно ќе одлучува за ПЦР тестот за патници од регионот

212

Премиерот Оливер Спасовски информираше дека Комисијата за заразни болести ѝ препорачала на Владата од утре при влез во нашата земја за сите граѓани од Србија, Косово, Босна и Херцеговина и Црна Гора да биде задолжително да достават ПЦР-тест не постар од 72 часа. Тој вели дека предлогот ќе биде разгледан веднаш и ќе биде донесена одлука во најкраток можен рок.

– Денеска има таков предлог од Комисијата за заразни болести, ќе го разгледаме во најитен момент и врз основа на тоа ќе донесеме одлука – изјави Спасовски.

Претходно Министерството за здравство соопшти дека Комисијата за заразни болести одржала состанок на кој одлучила да достави предлог до Владата од утре при влез во земјава за сите граѓани од Србија, Косово, Босна и Херцеговина и Црна Гора да биде задолжително да достават ПЦР тест не постар од 72 часа.