Фото: Илустрација

Две паралелки од делчевското основно училиште „Свети Климент Охридски“ следат онлајн настава поради позитивни случаи на ковид-19, како и уште двајца ученици на барање на родителите, објави МИА. Во двете паралелки кои следат настава од дома има вкупно 34 ученици.

Во останатите училишта наставата се одвива без проблеми, откако учебната година во Делчево почна со физичко присуство на учениците.