Најголем број заразени со Ковид-19 е регистриран на 20 јануари, кога во рок од 24 часа се идентификувани 3.933.319 случаи

Бројот на регистрирани случаи на зараза со коронавирус во светот надмина 340 милиони луѓе, соопшти Светската здравствена организација.

Според информациите, Светската здравствена организација добила податоци за вкупно 340.543.962 заразени и 5.570.163 починати лица.

Најголем број заразени со Ковид-19 е регистриран на 20 јануари, кога во рок од 24 часа се идентификувани 3.933.319 случаи.

Најголем број потврдени случаи има во САД – речиси 68,2 милиони.

Следна е Индија со 38,6 милиони случаи, потоа Бразил со 23,4 милиони, Британија со 15,6 милиони и Франција со 15,2 милиони.