Филипче: Лицата со дијабетес треба навреме да обезбедат лекови

433

Лицата со дијабетес треба да имаат воспоставен контакт со нивниот лекар или медицинска сестра и навреме да обезбедат соодветни количини лекови и материјали за следење на дијабетесот дома, за да немаат потреба да го напуштаат домот доколку се разболат. Ризикот за сериозни компликации значително се намалува ако дијабетесот е добро контролиран, напиша министерот за здравство Венко Филипче на неговата фејсбук-страница. Повеќе препораки можат да се најдат на следниот линк.

#ЗаштитиСе https://bit.ly/39JpFoC

Posted by Венко Филипче on Недела, 05 април 2020