Коронавирусот во последните 24 часа во Србија е потврден кај 6.948 лица, а истовремено како последица на овој вирус починале 64 пациенти.

Тестирани се 24.490 лица. На респиратор се приклучени 277 пациенти.

Вкупен број на регистрирани случаеви од почетокот на епидемијата во Србија е 1.118.905 од вкупно 6.230.395 тестирани.