Албанскиот премиер Еди Рама упати остри критики кон Европслата Унија поради распределбата на вакцините против коронавирус.

Тој го критикуваше одложеното снабдување на државите од Западен Балкан со потребните вакцини.

Како што пренесуваат албанските медиуми, Рама упатил критики кон ЕУ зашто Унијата ги оставила земјите од Западен Балкан да чекаат на залихите од вакцината, додека државите членки први не обезбедат доволно дози за своето население.