Пет нови нови случаи на коронавирус се потврдени денес во Хрватска.

Министерот за здравство, Вили Берош, рече дека од нив, тројца имале близок контакт со заболени од Риека, а другите двајца се од Германија и Австрија.

Со овие нови случаи, во Хрватска се заразени вкупно 24 лица, а еден пациент веќе е излечен.