Во последните 24 часа коронавирусот е потврден кај 6.254 лица, а уште 30 пациенти починаа како резултат на оваа болест.

Тестирани се 19.301 лице, од кои 32,40 проценти биле позитивни.

Во болниците во Србија 192 пациенти се приклучени на апарати за дишење.

Досега се тестирани вкупно 1.593.281, позитивни биле 110.351, а починале вкупно 1.140 пациенти.