Во последните 24 часа во Србија се регистрирани 1.739 новозаболени од коронавирус, а 18 лица починале.

Тестирани се 10.471 лице, со што вкупниот број достигна 2.627.944.

Вкупниот број на регистрирани случаи на коронавирус е 397.002, починале 4.038 заболени.

Во Србија досега се вакцинирани 450.000 луѓе, а за имунизација се пријавени 850.000 лица.

Епидемиологот Предраг Кон изјави дека за да се постигне колективен имунитет потребно е да се вакцинираат околу 1,5 милион луѓе.