Досега во Србија се вакцинирани речиси 600.000 граѓани, поточно – 592.643.

Втората доза, според последниот пресек, ја примиле 47.665 граѓани на Србија.

Давањето на втората доза за оние кои ја примија првата на почетокот на масовната вакцинација во Србија почна вчера. По пристигнувањето во вториот круг на вакцинација, потребно е да се покаже СМС-пораката што се добива од е-владата, со закажаниот датум и терминот за вакцинација.