Во последните 24 часа во Србија биле тестирани 14.987 лица за коронавирус, од нив 3.136 биле позитивни, додека починале 46 лица.

Според последните податоци на Министерството за здравство и Институтот „Батут“, 283 пациенти се приклучени на апарати за дишење во болниците низ Србија. А вкупно се хоспитализирани 9.366 лица.

Од почетокот на епидемијата, во Србија официјално се потврдени 328.619 случаи на инфекција.

Стапката на смртност е 0,93 проценти.

До сега во Србија се тестирани вкупно 2.268.962 лица кои ги исполнија критериумите за дефинирање на случајот.