Вкупниот број на дадени дози вакцини против коронавирус во Србија е 4.527.079. Вкупно 2.019.777 граѓани ги примиле двете дози.

Како што јавуваат спрските медиуми, вкупниот број на граѓани кои ја примиле првата доза и оние кои ги примиле двете дози е 2.507.302.

Министерката за труд и социјални работи, Дарија Кисиќ-Тепавчевиќ, кажа дека досега се вакцинирани околу 90 проценти од корисниците на установите за социјална заштита и нешто помалку од 80 проценти од сите вработени во институциите за социјална заштита.

– Тие се покажаа како исклучително одговорни, совесни. Тие покажаа што значи да се грижиш за сопственото здравје и што значи да се грижиш за колективот – рече Кисиќ-Тепавчевиќ.