Д-р Зоран Перишиќ

Директорот на нишкиот клинички центар тврди

Директорот на Универзитетскиот клинички центар, Зоран Перишиќ, изјави дека состојбата на 73-годишниот маж од Македонија, кому му се слошило по вакцинацијата во салата „Чаир“ во Ниш, е непроменета и дека тој се’ уште е во кома.

Пратеникот Влатко Ѓорчев вчера соопшти дека станува збор за неговиот татко – докторот, Ангелко Ѓорчев. Пратеникот напиша дека кусо откако неговиот татко ја примил вакцинита, му се слошило и загубил свест.

– Анализите покажаа дека неговата состојба не е последица на вакцината што ја прими – изјави Перишиќ за агенцијата „Бета“.

Како што рече, лекарите исто така ги елиминирале срцевите проблеми како причина за состојбата, бидејќи е направена коронарна ангиографија и се проверува состојбата на четирите бајпаси што пациентот ги имал од претходно.