Тимот на СЗО влезе во Вухан по 14-дневниот карантин

83

Тимот на СЗО излезе од карантинот во Вухан за да започне со работа на терен за откривање на фактите за потеклото на вирусот што ја предизвика пандемијата на ковид-19.

Истражувачите, кои по пристигнувањето во Кина морале да поминат 14 дена во карантин, биле видени како излегуваат од хотелот и се качуваат во автобусот, но не е познато каде се упатиле.

Мисијата е под политички притисок, а главното прашање е каде кинеската страна ќе им дозволи на истражувачите непречено да ја спроведуваат истрагата.