Полицијата на Бали ги казнува лицата што не носат заштитни маски поради пандемијата на коронавирусот така што ги принудува да прават склекови среде улица.

Локалните службеници за безбедност, познати како „пекаланг“, неодамна казнуваа со склекови во традиционалното село Интаран во Санур, источно од градот Денпасар, јавува „Дејли мејл“.

Медиумите пренесуваат дека склековите се направени на таков начин што имаат ефект на одвраќање на оние што се обидуваат без маска да влезат во традиционалното село Санур.

На овој начин полицијата ја подига свеста за новиот закон, кој стапи во сила на 1 мај.

Според него, оние што ќе влезат во селото без маски, ќе бидат казнети со пет килограми ориз (68 австралиски центи) и ќе работат во заедницата.