Лидерот на Либерално-демократската партија на Русија, Владимир Жириновски, објави дека досега примил шест дози вакцини против коронавирусот.

– Бев еден од првите во Русија што се вакцинираа против коронавирусот. Првата доза на „Спутник в“  ја примив на почетокот на септември 2020 година – изјави Жириновски.

Тој нагласи дека досега примил шест дози против ковид-19.

– По неколку месеци, нивото на антитела се намали и лекарите ми препорачаа да примам бустер доза. Примив „спутник лајт“ – изјави политичарот.

Потоа, на крајот на летото 2021 година, примил уште две дози од вакцината „ковивак“ од Центарот „Чумакова“.