Ѕвездата на Јувентус, Кристијано Роналдо ќе ги трансформира своите хотели во болници за луѓе инфицирани со коронавирусот, а покрај тоа ќе плаќа и за докторите и за работниците во нив.

Според шпанскиот весник „Марка“, Роналдо планира ланецот на хотели во неговата татковина да ги трансформира во болници, каде што луѓето бесплатно би добиле медицинска помош. Тој исто така е подготвен да плати за лекарите и за медицинскиот тим кој ќе работи со пациентите.

Португалија засега не е толку погодена од страна на пандемијата на вирусот, со околу 100-тина заразени.

Како и да е, фантастичен гест на Португалецот, кој честопати ја покажувал и својата хуманитарна страна со донации.