Експертскиот тим на СЗО стигна некомплетен во Вухан

36

Светската здравствена организација соопшти дека двајца експерти од нејзината мисија за утврдување на потеклото на новиот коронавирус во Кина сè уште се во Сингапур, поради тестирање за ковид-19. Останатите 13 експерти пристигнаа во Вухан, пренесува „Ројтерс“.

Сите 15 членови на мисијата на СЗО беа негативни пред заминувањето и во Сингапур исто така сите беа негативни на тестот, но кај двајца членови на тимот се пронајдени антитела и тие повторно се тестираат, соопшти СЗО.