Два авиони со заштитна опрема пристигнаа во Шпанија

175

Два авиони со заштитна опрема пристигнаа денеска за помош на оптоварениот шпански здравствен систем, откако бројот на потврдени случаи на коронавирус надмина 100.000 лица.

Авиони со заштитни маски, комбинезони и антибактериски производи, еден од Кина и еден од Турција, слетаа на воениот аеродром во близина на Мадрид, соопшти Министерството за одбрана.
Шпанија денеска го надмина бројот од 9.000 починати и повеќе од 100.000 заразени.

Шпанија стана втора земја по број на жртви после Италија.