Во Швајцарија во последните 24 часа има 1.123 нови случаи на коронавирус

268
Швајцарија во изминатите 24 часа евидентирала 1.123 нови случаи на коронавирус, со што бројката достигнала 14.336, објави Швајцарската федерална канцеларија за јавно здравје.
 

Вкупно 257 луѓе во земјата досега починале од коронавирусот.

Вчера беа извршени 111.000 тестови за „Ковид-19“, од кои 13 отсто беа позитивни.