Австралија ги затвора парковите, собирите се ограничени на две лица

38

Австралија ќе ги ограничи собирите на две лица од понеделник. Ова е само една од новите мерки против коронавирусот, објави премиерот, Скот Морисон.

Собирањето на две лица ќе бидат ограничени на јавните места и во други области. Во еден простор ќе можат да бидат сместени само две лица, а со претходната мерка дозволено беше собирање на десет лица во еден простор.

Ќе бидат затворени сите јавни места на отворено, вклучително и игралиштата и скејт-парковите.