Русија новото жариште на ковид-19 во Европа

1124

Кризниот руски штаб соопшти дека во последните 24 часа се заболе уште 10. 000 лица, а вкупниот број на заболени во Русија се искачил на 134.000 лица.

Според информациите на српски „Курир“, во руската престолнина се заразени 68.606 лица. Сергеј Собјанјин – градоначалникот на Москва, изјави дека реалната слика на заразените во Моска изнесува околу 2 отсто, односно 250.000 лица.

Русија според бројката на заболени изби на шетстото место во светот.