Фото: Маја Јаневска-Илиева

Владата го објави францускиот предлог за надминување на бугарското вето за почеток на преговорите на Македонија за членство во ЕУ. Ги пренесуваме интегрално трите документи објавени на веб-страницата на Владата.


 

Министерски состанок на меѓувладината конференција за завршување на отворањето на преговорите за пристапување на Северна Македонија во Европската Унија – Општ став на ЕУ

 

Предлог заклучоци на ЕУ

Заеднички став на ЕУ