Фото: Маја Јаневска-Илиева

Од МВР информираат дека биле направени потребните проверки и дека било утврдено дека пријавата за напад е лажна.

– Се преземаат мерки за утврдување на пријавата и преземање на соодветни мерки и санкции против личноста која лажно пријавила. Им благодариме на граѓаните за трпението, и на медиумите за професионалниот однос кон ситуацијата – се вели во соопштението од Министерството за внатрешни работи.