Клиничките тестирања на вакцината против коронавирус почнуваат во април

51

Кон крајот на април ќе започнат клиничките испитувања на вакцината против коронавирус од кој во Кина починаа повеќе од 2.000 лица, соопшти кинескиот потпретседател за наука и технологија, Ксу Нанпинг.
        
Надлежните предупредуваат дека компаниите кои продолжиле со работа, поради масовното ширење на вирусот, треба да обезбедат соодветна вентилација и да одржуваат безбедно растојание меѓу работниците, пренесува Ројтерс.