„Фени“: Објавите во медиумите за стечајот во „Фени“ се злонамерни

515

Неодамнешните извештаи во медиумите во врска со транспарентноста на стечајниот процес може да се објаснат само како злонамерни во однос на ФЕНИ Индустри и неговата иднина, велат од компанијата.

– ГСОЛ и ЕуроНикел ги преземаат сите неопходни активности за да го изразат своето искрено изненадување и бараат целосна правна заштита – се вели во соопштението.

– ЕуроНикел ја има целосната поддршка на матичната компанија ГСОЛ и е посветена на заживување на ФЕНИ и инвестирање во идниот раст. Имаме финансиски и технички ресурси за да дадеме резултати кои долгорочно ќе бидат од корист за македонската индустрија – изјави Маркос Камис, директор на GSOL.