Тендерската постапка за реконструкција на патот во Долно Лисиче е во тек

171

Општина Аеродром денеска информира дека веќе се обезбедени средства за целосна реконструкција на патот во Долно Лисиче, според високи меѓународни стандарди. Во соопштението од општината се наведува дека се во постојана комуникација со Јавното претпријатие за државни патишта, под чија надлежност е регионалниот пат Јурумлери – Драчево.

По реакцијата на жителите од Долно Лисиче, би сакале уште еднаш да истакнеме дека ја разбираме итната потреба од реконструкција на овој пат. Целта на проектот, на кој активно се работи, е трајно да се реши проблемот на локалното население и на сите кои го користат патот Јурумлери – Драчево. Токму затоа, самиот проект, предвидува градежни активности и материјали кои се според високи меѓународни стандарди, посочуваат од општината.

Тендерската постапка е во тек и се очекува да заврши до средина на август, а сите предвидени активности, како што се наведува, ќе се реализираат во најбрз можен рок.