Министерот за економија, Крешник Бектеши соопшти дека со новиот закон за трговија се предвидува 100 проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела.

– Сто проценти проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела, со новиот закон за трговија – наведе Бектеши.

За законот за трговија ќе има јавна расправа, а измените се во согласност со најавите за недела да биде неработен ден.