Прекинат штрајкот на грчката поморска федерација

211

Поморската федерација на Грција одлучи да го прекине штрајкот откако со компаниите успеа да постигне решение за колективните договори, јави дописничката на МИА од Атина.

Се очекува бродовите да започнат да сообраќаат од и кон грчките острови.

Како што претходно објави МИА, штрајкот што започна вчера наутро, создаде проблеми за илјадници туристи кои за да го поминат летниот одмор одбрале да посетат некој грчки остров користејќи го бродскиот сообраќај, сега не можат да се вратат.