Министерството за финансии ја интензивира финансиската едукација

67

Министерството за финансии во следниот период најавува интензивирање на кампањата за финансиска едукација.

Според министерот за финансии, Драган Тевдовски, финансиската писменост и познавањето на финансиските услуги и производи е предуслов за носење правилни финансиски и инвестициски одлуки.

Од Министерството за финансии информираат дека училиштата и факултетите можат да закажат посета и предавања за финансиска едукација преку е-мејл адресата [email protected]

Во рамки на Глобалната недела на парите, Министерството за финансии има организирано повеќе посети и предавања на основни и средни училишта. Кон акцијата се приклучи и министерот Тевдовски, кој вчера одржа предавање во гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“, а следната недела се очекува тоа да го стори и на Универзитетот во Штип.