Извонредни предавачи и деловни лидери на меѓународниот саем РЕНЕКСПО

75

Организаторот на првиот меѓународен саем РЕНЕКСПО, преку соопштение ги повикува заинтересираните да ги проследат пропратните конференции кои ќе соберат извонредни предавачи, носители на одлуки, деловни лидери, интернационални стручњаци и производители на техничка опрема, во Конгрескиот центар на хотел „Александар Палас“ во Скопје, на 3 и на 4 декември (вторник и среда).

Саемот свечено ќе го отвори потпретседателот на Владата за економски прашања Кочо Анѓушев и германскиот амбасадор во државава Томас Герберих.

На конференциите, стручњаци од Северна Македонија, регионот и светот ќе ги представат своите трудови за планираните и спроведени проекти, кои на најдобар начин ги илустрираат најновите случувања и трендови од секторот на Енергетика, Заштита на вода и Управување со отпад.

Темите, округлите маси и дискусиите на РЕНЕКСПО саемот се многу релевантни за квалитетот на живот на граѓаните на Северна Македонија, и директно влијаат на економскиот развој на целиот регион. Големо внимание привлекува конференцијата за фотонапонски електрани и соларна енергија. Ќе бидат прикажани најновите технолошки решенија и примери на добра практика, како за големи системи така и за домаќинства и мали и средни претпријатија.

ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ

ВТОРНИК (3 ДЕКЕМВРИ)

Прва конференција за фотоволтаици и соларна енергија

Свечена церемонија на отворањето – Енергy Талк

Прва конференција за управување со цврст отпад – Од отпад до енергија

Прва конференција за одржливо управување со води и отпадни води

СРЕДА (4 ДЕКЕМВРИ)

Прва меѓународна конференција за биоенергија

Прва меѓународна конференција за хидроенергија