Денес пред рудникот „Иловица – Штука“: Сакаме работа – сакаме рудник

1659

Активистите продолжија со протести на локацијата на концесијата за рудникот „Иловица – Штука“, додека работниците ангажирани од струмичкиот музеј за археолошките ископувања порачаа „Сакаме работа – сакаме рудник”.