Фото: Маја Јаневска-Илиева

Малопродажните цени на бензините еуросупер БС-95 и еуросупер БС-98 и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се намалуваат за 0,5 денари/литар, додека малопродажната цена на еуродизел Л БС (Д-Е В не се менува.

Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС се зголемува за 0,298 денар/килограм

Од 30 ноември од 00.01 часот максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

– Моторен бензин – еуросупер БС – 95 – 74,5 (денари/литар)

– Моторен бензин – еуросупер БС – 98 – 76,5 (денари/литар)

– Дизел гориво – еуродизел БС (Д-Е В) – 66,5 (денари/литар)

– Масло за горење – екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 65,5 (денари/литар)

– Мазут М-1 НС – 41,543 (денари/килограм)