18 C
Скопје
19.6.2018 - 22:27

Рама: Патот на Арбр ќе стане реалност

Албанскиот премиер Еди Рама, од пограничниот град Пешкопеја, најави почеток на изградбата на автопатот Руга е Арбрит (Патот на Арбр). - Руга е Арбрит нема...

Зголемен приливот на мигранти од Албанија

Црна Гора се соочува со загрижувачка ситуација на пораст на бројот на илегални мигранти што од Грција преку Албанија пристигнуваат на нејзина територија, изјави...

Зошто белграѓанките се без партнери?

Иако во просек се раѓаат 1,5 отсто повеќе машки отколку девојчиња, главниот град на Србија има недостиг од мажи. Гледано низ бројки, во Белград...

Албанци приведени за кражби побегале од полициска станица во Атина

Откако го отстраниле заштитното железо од прозорец и направиле мала дупка, тројца албански државјани, уапсени за низа кражби, во шест часот и 30 минути,...

За пет години од Хрватска се иселиле 250.000 граѓани

Најмалку 250.000 хрватски граѓани се иселиле во странство во последните пет години, од кога Хрватска станала членка на ЕУ. Според податоците на регистрирани граѓани со...

За пет години 157.000 албански државјани побарале азил во ЕУ

Во период од 2013 до 2017 година околу 157.000 државјани на Албанија побарале азил во некоја од земјите членки на Европската унија. Најголем број баратели...

Грција примила најмногу мигранти меѓу членките на ЕУ

Во првите пет месеци од оваа година во Грција пристигнале над 19.800 мигранти, што претставува најголема бројка на прифатени мигранти во една земја членка...

Срби заболени од рак ќе тужат земји на НАТО

Првите тужби на српските граѓани заболени од карцином против земјите на НАТО поради бомбардирања со осиромашен ураниум треба да се очекуваат на крајот на...

МКЦК: Расте бројот на мигранти преку Балканот, потребна е помош

Меѓународниот комитет на Црвениот крст соопшти денеска дека бројот на мигранти што се движат преку Балканот е во пораст и дека им е потребна...

Економската дипломатија носи подобра иднина за Западен Балкан

Црна Гора ќе продолжи да ѝ дава силна поддршка на Македонија на патот на евроатлантските интеграции и во промоцијата на новиот импулс за унапредување...