И во виртуелна трка во Мото ГП победник е Маркез

Алекс Маркез ја прослави својата прва победа во трка во Мото ГП, но во виртуелната трка со име „Седи дома ГП“, во која учествуваа...

Спортистите ќе си ги задржат „визите“ за Игрите во 2021 година

Досега 57 отсто од спортистите се квалификуваа за настап на ЛОИ и тоа ќе остане во сила, изјави портпаролот на ИОК за „УС тудеј“,...

Боксерите Јанески и Љама конечно се вратија од Лондон

Македонските сениорски репрезентативци во бокс Јасин Љама и Гоце Јанески, во саботата, преку Софија, се вратија во Македонија, откако 19 дена беа во Лондон,...

Продолжение, нов турнир, компромис…?

Тоа се дел од размислувањата на наши и на странски шахисти, по повод одлуката на ФИДЕ да го прекине Турнирот на кандидатите за предизвикувач...

Скратени викенди и трки и во јануари се можни решенија за сезоната во...

Првите осум трки годинава се откажани или се одложени поради пандемијата на коронавирусот Скратување на тркачкиот викенд на два дена и сезона во Формула 1...

Тенисери со петиција бараат спас од финансиската криза

Про­фе­си­о­нал­ни­те те­ни­се­ри од це­ли­от свет пре­ста­наа да се нат­пре­ва­ру­ва­ат, но за разли­ка од оние нај­до­бри­те, кои има­ат фи­нан­си­ски средс­тва да се из­др­жу­ва­ат не­кол­ку ме­се­ци,...

ФИДЕ го прекина Турнирот на кандидатите во шах

„Владата на Русија објави дека почнувајќи од денес Русија го прекинува воздушниот сообраќај со други држави без временски рамки. Поради ова, ФИДЕ не може...

Македонија – Франција во јули?

РАКОМЕТ - АЛТЕРНАТИВНИ ДАТУМИ НА ЕХФ ЗА СИТЕ МЕЧЕВИ Европската ракометна федерација (ЕХФ) излезе со алтернативен предлог-распоред на натпреварите во случај ситуацијата со пандемијата на...

Бах: Презакажувањето на ЛОИ е како огромна сложувалка

Ние сме во невидена ситуација и имаме невиден предизвик. ЛОИ никогаш досега не биле одложени и немаме на што да се угледаме, но убедени...

Тур де Франс без публика!

Поради состојбата со коронавирусот не би било премногу тешко да го гледаме Тур на телевизија наместо покрај патот, вели француската министерка за млади и...