Финалето на НБА е на 13 октомври

КОШАРКА Тимовите до 9 јули треба да се соберат во кампусот на Дизни на Флорида, каде што ќе се играат натпреварите, сезоната треба да продолжи...

Тодоров: Нѐ очекува период со големи непознаници

КОШАРКА Очигледно дека на сите им недостига играње во затворен простор. Не знаеме кога ќе се отворат салите, кога ќе биде дозволена контакт-играта, кои мерки...

Алки со чип за кошаркарите во Германија, на доброволна основа

Кошаркарите на првата германска лига, кои се собраа во Минхен, каде што треба да го доиграат првенството сезонава преку завршниот турнир без гледачи, се...

НБА одреди како ќе се одредува пласманот пред плејофот

КОШАРКА Кошаркарската НБА-лига им соопшти на екипите дека пласманот на тимовите што ќе се пласираат во плејофот ќе се одредува според процентот на победи и...

Неостварена желба – учество на европско првенство

За Тони Симиќ и за неговите трофеи на македонската кошаркарска сцена, вкупно 19, веќе пишував. Сега ќе се осврнам на неговиот натамошен тек на...

Откажана АБА-лигата, шампион нема

Ма­ке­дон­ски­от прет­став­ник МЗТ Скоп­је, кој на­ста­пу­ва во Вто­ра­та АБА-ли­га, мо­же вед­наш да би­де про­мо­ви­ран во „пр­во­ли­гаш“ во слу­чај не­кој од ти­мо­ви­те да се отка­же Собранието...

Да не се разделеа Коби и Шек, ќе освоеја десет титули

Рон Артес, поранешниот играч на Лос Анџелс Лејкерс, и уште неколку други тимови смета дека Коби Брајант и Шекил О'Нил ќе освоеле десет титули...

Да­ру­ша­фа­ка, Бил­бао и Ри­тас ќе играат во ЛШ

За­до­вол­ни сме што мо­же­ме да ги поз­дра­ви­ме во се­мејс­тво­то на ЛШ овие врв­ни клу­бо­ви, кои игра­ат во не­кои од нај­сил­ни­те европ­ски ли­ги, из­ја­ви из­врш­ни­от...

Мајкл Џордан: Победата има цена и лидерството има цена

Деновиве, во периодот на суспензија на спортот поради коронавирусот, „Ер Џордан“ повторно е во фокусот на вниманието на светската спортска јавност поради ТВ-серијалот од...

Тони Симиќ – кошаркар со 19 трофеи

Симиќ преку Работнички и МЗТ Скопје стана врвен кошаркар, кој во својата кариера е меѓу рекордерите по освоените трофеи. Настапуваше и за други клубови,...