-0.2 C
Skopje
5.12.2021 - 6:45

Зошто мачките им носат глувци на своите сопственици

Животни Доколку ја пуштате вашата мачка редовно да излегува, многу е веројатно дека таа при враќањето дома веќе неколкупати ви го донела својот улов. Истражување...

Животни

Вервериците имаат слични особини со луѓето Новата студија спроведена од Универзитетот во Калифорнија и научниците од „Дејвис“, објавена во списанието „Анимал бихејвиор“, открива дека вервериците...

Животни

Четири начини вашето куче да живее подолго Многу сопственици не знаат дека луѓето и кучињата имаат многу генетски сличности. Ова значи дека многу работи што...

Апликацијата „Табли“ го открива расположението на вашата мачка

Сопствениците на мачки што сакаат да ги фотографираат своите миленици сега имаат нов изговор да ги извадат своите паметни телефони, бидејќи со помош на...

Mитови или факти за кучињата

Кучињата ја знаат вашата рутина: Ако имате мошне нормална рутина, вашето куче може да одреди кога ќе се вратите дома врз основа на количеството...

Германското здружение за миленичиња прави профили на Тиндер за побрзо удомување

Животни Германското засолниште за животни се обидува со нов пристап во наоѓањето домови за напуштени миленичиња, правејќи профили за нив во апликацијата за состанување Тиндер,...

Може ли кучињата да добијат човечка верзија на настинка

Животни Околу 200 вируси што предизвикуваат настинка не се заразни за домашните миленици, вклучувајќи ги кучињата, мачките, птиците, влечугите, водоземците и рибите, пишува „Инсајдер“. Причината за...

Што треба да знаете пред да земете ’рчко за домашно милениче

’Рчкото е идеално милениче бидејќи е забавно и не бара многу простор затоа што е ситно. Пред да одлучите да го чувате, има неколку...

Дали мачките ги сакаат сопствениците помалку отколку кучињата?

Животни Во истражувањето што го спровеле Алис Портер и Даниел Мјилс учествувале 20 мачки со своите сопственици, но и лица што им биле непознати, и...

Зошто мачките не ја сакаат водата

Мачките можат да бидат мистериозни за многу работи, но повеќето од нив дефинитивно мразат еден од основните елементи: водата. Тие сакаат да пијат вода,...