-2 C
Skopje
23.2.2019 - 14:29

Концептот „ЕЗ-ултимо“ е новиот луксузен автомобилски сон

Моделот се наметнува како ново робовозило за врвно услуга во транспортот Сто проценти електричниот концепт наречен „ЕЗ-ултимо“ претставува луксузен автомобил, кој има можност за автономна...

На 14 февруари во мојот роден крај традиција е стара, секој лозар ножици да...

На конкурсот пристигнале 68 песни од 53 автори, од кои дури 44 на ученици во основните училишта Поетскиот клуб „Тиквешки цветови“, во соработка со домот...

Ајде да читаме и да раскажуваме заедно

„Ајде да читаме и да раскажуваме заедно“ е мотото на читателската работилница наменета за деца од предучилишна и училишна возраст, која наскоро ќе биде...

Британските училишта го воведуваат предметот свесност

Учениците во Велика Британија веќе учат математика, наука и историја, но стотици училишта се подготвуваат да ја прошират традиционалната наставна програма со новиот предмет...

Не касниш, туку доцниш!

Еве една приказничка за петелот и за лисицата. - Лиске, денеска касниш, кокошките легнаа и заспаа. - Ау, петлето гаштаресто! Мислиш лисиците јадат само кокошки? Знаеш...

Наставникот треба да ја стимулира желбата кај учениците за учење

Со сите мои активности настојувам да ја исполнам мисијата на еден учител просветен работник да продуцирам кадри, кои со своите стекнати знаења и вештини...

Спортуваме и другаруваме во Карпош 4

Во училишната спортска сала на ООУ „Петар Поп Арсов“, во Карпош 4, неодамна се одржа младинскиот спортски настан „Зимска фудбалска радост“ (Winter Football Joy),...

Една поинаква приказна за волкот и за лисицата

Ах, таа лисица!... Не дека не е лична, не дека не е итра, не дека не е... Но, мора да признаете дека многу ја...

Свети Јован Златоуст го користел зборот за доброто

проф. д-р Кирил Темков Во етиката зборот е многу важно средство. Меѓу силните христијански беседници вистински углед ужива етичарот свети Јован Златоуст, кај кого,...

Мачките се прекрасни, но и комплицирани миленици

За мачките може да се каже дека се едни од најинтересните суштества на планетата. Поголем дел од времето се слатки, сонливи, заиграни и немирни....