15.9 C
Skopje
25.2.2020 - 17:28

Проект за поттикнување на креативноста кај децата со посебни потреби

Во организација на здружението на родители на деца со посебни потреби „Надеж“ од Кичево, деновиве во овој град беше реализиран проектот „Поттикнување и промоција...

Глобални линии

„Ивце Пивце и другарите“ на телевизијата Канал 5

Во неделата се емитуваше премиерната емисија од новиот проект на Ивце Пивце, наречен „Ивце Пивце и другарите“. Емисија богата со многу интересни содржини, едукација, екологија,...

Изведба на балетската претстава „Есмералда“

Националната опера и балет го најавува еден од бисерите на балетската уметност, „Есмералда“ на Чезаре Пуњи, овој пат со две изведби на 31 јануари...

По правиот пат сигурно и задоволно се движиме!

проф. д-р Кирил Темков Постарите можат да им кажат на помладите дека идеалите тешко се остваруваат. Исто така, тие можат да им укажат дека...

Човечки е да згрешиш, ама и да простиш!

проф. д-р Кирил Темков Луѓето во секојдневниот живот се сретнуваат со многу проблеми и нивното однесување не е секогаш во ред. Понекогаш тие не се...

Храброста е отфрлање на стравот што го носи секој проблем

проф. д-р Кирил Темков Многу е подобро кога се покажуваат храброст и решителност, отколку страшливост и малодушност! Храброста значи отворено да се реши прашањето, а...

Премиери на „Туста“ и „Отворена врата“ во Мотовун и во Сараево

Два филма во кои македонската продуцентска куќа „Авард филм и видео“ се јавува како копродуцент ќе бидат прикажани на филмските фестивали во Мотовун и...

Поетско читање во Кичево

По повод Меѓународниот ден на жената, 8 Март, литературниот клуб „Китка“ од Кичево, вечерва, од 18 часот, организира трети литературни средби „Поетски ѕвезди“. На ова...