Како да се справиме со стресот на работа

Медицински совет Неодамнешни истражувања во Велика Британија покажаа дека луѓето во просек имаат 28 часа прикриена прекувремена работа месечно, поради што е неопходно да се...

Напивки за поквалитетен сон

Медицински совет Истражувањата покажаа дека на возрасните луѓе им се потребни седум и повеќе часа сон. Исто така, има неколку напитоци што можат да го...

Вежби што се клучни за здравјето на мозокот

Медицински совет Најдобар начин да го подобрите здравјето на вашиот мозок е да поминувате неколку минути секој ден правејќи вежби со клекнување или други вежби...

Медицински совет

Симптоми што предупредуваат на инфаркт Инфаркт, односно срцев удар, означува намалување или прекин на дотекот на крв со срцевиот мускул. Вашето тело ќе покаже некои...

Медицински совет

Забите се мијат пред првото кафе За сите љубители на кафето, утринските ритуали се нешто посебно. Но неопходно е да се мисли и на здравјето...

Колку често треба да се менува четкичката за заби

Медицински совет Четкичката за заби најверојатно е предмет што најмногу го користиме во одржувањето на личната хигиена. Поради тоа, важно е да се знае кога...

Само една ноќ неспиење негативно влијае на здравјето

Mедицински совет Според неодамнешните резултати на едно научно истражување, една бессона ноќ е доволна за нарушување на менталното и физичкото здравје, а неколку дена неспиење...

Омега-3 ја подобрува работата на срцето

Медицински совет Нова метаанализа (испитување на голем број постојни истражувања) покажа дека секојдневното земање мала доза додатоци во исхраната со омега-3 може да го подобри...

Како да избегнете алергиски реакции по убод од стршен

Убодот од стршен е многу болен, но во повеќето случаи не е кобен како што се мисли. Главно се завршува со мал оток што...

Што треба да јадете за убава кожа

Исхраната влијае на сите делови од телото, вклучувајќи ја и кожата. Промените во текстурата, бојата, температурата и степенот на сувост на кожата се меѓу...