1 C
Skopje
23.2.2019 - 14:40

Не усмен, туку устен!

Време е да почнеме да ја подгреваме предновогодишната манџа. Во семејството Николови во Скопје. - Жено, за да нема ти реков ми рече, инсистирам на...

Првото место за Роксана Венгјел од Полска, Марија Спасовска 12-та!

Настапот на Роксана беше многу впечатлив. Ѝ посакувам да реализира извонредна музичка кариера, која уште отсега го носи предзнакот интернационална, вели евровизискиот супервизор Јон Ола...

Отчука, не откуца!

Малку дијалог. - Пишуваш нешто? - Роман. - Одлично! А, до каде си?! - При крај. Уште да откуцам еден дијалог меѓу главниот лик и неговата жена. Доста...

Ја бидува за сe што е поврзано со музиката

Исидора Мирческа има седум и пол години и учи во ОУ „Кире Гаврилоски-Јане“ во Прилеп. Одлична ученичка е и оди во второ одделение. Таа е...

Не постојат пречки за креативноста и за хуманоста!

На фестивалот ќе настапат гости од Софија, Тузла, Призрен, Јагодина, Белград, Сараево, Охрид, Битола, Струмица, Ново Село и од Скопје Вратите на македонскиот народен театар...

Патување низ времето

Здраво! Би сакал да ви ја раскажам мојата историја на комуникација, каде сѐ сум поминал. Се родив пред повеќе од 23 века, од пергамент напишан...

Уште како мала сакав да бидам новинарка

Лексикон: Александра Јовановска Име и презиме: Александра Јовановска Прекар: Сандрувка Занимање: новинарка, ТВ-водителка Роденден славам на: 1.6.1983 г. Моја најдобра особина е: искреноста, колку лудо и да звучи во ова време...

Правиот пат е најсигурната животна патека!

проф. д-р Кирил Темков Постарите можат да им кажат на помладите дека идеалите тешко се остваруваат. Исто така, тие можат да им укажат дека...

Магијата на театарот на сенки сѐ попривлечна за најмладата публика

Овој театар создава директна врска помеѓу децата и аниматорот, која може да ги разбуди детската фантазија и креативност и да го збогати социјалниот, духовниот...

Од срце дарувам, играчка подарувам!

Во изминатите десетина дена учениците од четврто одделение од ОУ „К.Ј.Питу“ во Кичево, во соработка со волонтерите на Црвениот крст од овој град, ја...