12 C
Skopje
20.9.2018 - 7:57

Кире Ристески го открива чудесниот свет на математиката

Кире Ристески е ученик во второ одделение во подрачното училиште во селото Врбоец, кое работи во рамките на ООУ „Никола Карев“ во Крушево. Тој...

Андреј Аврамоски прогласен за најдобар голман во Полска

Андреј Аврамоски (16) член на академијата на Металург од Кичево, беше прогласен за најдобар голман на неодамнешниот Меѓународен турнир во ракомет за млади, кој...

Во скопското ООУ „Блаже Конески“ одбележен Денот на мајчиниот јазик

Иднината е во нашите деца и ученици, тие треба да го продолжат патот на нашите дедовци и прадедовци, да го негуваат и зачуваат македонскиот...

Најдете замена за погрешниот збор!

Зборуваме македонски со Владо Димовски (32) Тасе: Кажи ми каде одиме. Таска: Никаде. Сакав да излеземе од дома. Тасе: Ми го исклучи телевизорот, не го допив кафето,...

На литературата за деца ѝ е потребна креативна и творечка обнова

Македонскиот читател е желен и жеден за добра, необична, експериментална, игрива, весела, нездодевна, авантуристичка, фантастична книга за деца и млади. Но за такви книги...