23.8 C
Skopje
17.9.2021 - 23:52

Глобални линии

Земји со најмногу објавени научни трудови во светот

Американската Национална научна фондација (ННФ) неодамна ги објави податоците што покажуваат дека во светот се објавени 2.555.959 научни и инженерски трудови во 2018 година,...

Глобални линии

Светската демократија во дефанзива

Демократскиот свет треба да воведе нов пристап на заштита на демократијата наместо на нејзино промовирање, вели Јаша Маунк од „Форин аферс“ Авторитарните режими повторно земаат...

Нафтените гиганти трошат милиони за „климатско лобирање“

Годишни суми што најголемите компании за нафта и гас ги потрошиле за лобирање против политиките за справување со климатските промени (во милиони долари) Петте најголеми...

Глобални линии

Глобални линии

Глобални линии

Глобални линии

Глобални линии