24.8 C
Skopje
27.7.2021 - 10:08

Нафтените гиганти трошат милиони за „климатско лобирање“

Годишни суми што најголемите компании за нафта и гас ги потрошиле за лобирање против политиките за справување со климатските промени (во милиони долари) Петте најголеми...

Глобални линии

Глобални линии

Глобални линии

Светската демократија во дефанзива

Демократскиот свет треба да воведе нов пристап на заштита на демократијата наместо на нејзино промовирање, вели Јаша Маунк од „Форин аферс“ Авторитарните режими повторно земаат...

САД не можат повеќе да бидат светски полицаец

Америка не може и понатаму да дејствува како доминантна воена сила во целиот свет, а Европа мора да го преземе својот дел од одбранбениот...

Глобални линии

Глобални линии

Глобални линии

Светот што поскоро да ги отвори границите

Додека се борат да ја контролираат пандемијата, владите треба што побрзо да ги отворат границите, наместо да потклекнат пред ксенофобијата и национализмот Во моментов, тешко...