17.8 C
Skopje
18.6.2021 - 9:15

Глобални линии

Глобални линии

Ризичната привлечност меѓу новинарството и технологијата

Нема ништо погрешно во користењето технологија за решавање на проблемите, вклучувајќи ги и тие предизвикани од самата технологија. Но дури ни најнапредната технологија нема...

Бајден ги враќа САД во Парискиот климатски договор

Во говорот во кој го најави повлекувањето на САД од Парискиот климатски договор во 2017 година, претседателот Трамп порача дека одлуката била донесена со...

Глобални линии

Teхнолошки трендови во наредната деценија

Вештачката интелигенција, Интернет на нештата и електричните возила повеќе не се само визии за иднината. Гледајќи кон наредната деценија, овие технолошки иновации се очекува...