23.8 C
Skopje
18.9.2021 - 0:03

Ковид-19 ја промени популарноста на европските лидери

Пандемијата на коронавирус го смени светот, но и рејтингот на водечките лидери во Европа. Едни добија уште поголема поддршка од јавноста, а други ја...

Колкави би биле трошоците за спречување на наредната пандемија

Една анализа открива дека ако се потрошат 260 милијарди долари во наредната деценија, значително ќе се намалат шансите за уште една пандемија слична на...

Дали војната е единствено решение за мир?

Сите конфликти не се водат само со јазик, аргументи, конференција или дипломатија, пишува Ен Апелбаум за „Атлантик“ Од сите празни, бесмислени изјави што повремено ги...

Како ќе се сеќаваме на ковид-19?

Пандемијата е еден кошмар што треба да се обидеме да не го заборавиме Ото Инглиш Историјата, во суштина, може да се подели на два дела, на...

ЕУ заглавена во судирот меѓу Кина и САД

Во интерес на Европа е да не стане бојно поле за американско-кинеска војна, а само силна ЕУ може да ги смири споровите меѓу Вашингтон...

Има ли иднина глобалниот либерален поредок?

Прашањето за новата администрација во Вашингтон е дали САД и Кина можат да соработуваат во создавање глобални јавни добра додека се натпреваруваат во традиционалните...

Глобални линии