Совети за намалување на вишокот работи во домот

Чувањето непотребни предмети, кои „можеби некогаш ќе ти се најдат“, прави домот да ни е претрупан и неудобен. Кога ќе се ослободите од вишокот...

Подгответе ги градината и тревникот за есента

Со доаѓањето на есента, не минувате многу време размислувајќи за градината, иако во суштина би требало. Пониските температури и дождовите ја прават есента идеално...

Тркалезни бродски прозорци во домот

На летните денови им се ближи крајот, започна новата учебна година, а со неа почнуваат нови обврски и задачи, поради кои набргу ќе заборавиме...

Бои што ќе ви го наполнат домот со позитивна енергија

Бојата може да биде прекрасна алатка за претворање на вашиот дом во помалку стресна и помирна околина за живеење. Сепак, домот е нашата оаза...

Сончевите колектори идеално решение за намалување на сметката за електрична енергија

Денешните домаќинства традиционално се поврзани на локалната електрична мрежа. Потрошената енергија се мери и соодветно се наплаќа. Меѓутоа, современиот човек покажува сѐ поголема заинтересираност...

Оригинални решенија за изработка на куќен број

Куќниот број е важен дел од екстериерот, кој влијае на изгледот и карактерот на домот. Зошто да користите стандардни куќни броеви кога можете да...

Цвеќињата се филтри на воздухот во домот

Сите сакаме да имаме чист и свеж воздух во нашите домови, а за да го постигнеме тоа, најлесен начин е да употребиме домашни растенија...

Направете си домашна библиотека

Дали сте страстен љубител на книги? Ако сте, тогаш досега сте наишле на проблем наречен недостиг од простор за книги. Книгите се собираат со...

Фенг шуи совети – што треба да фрлите од домот

Просторот во кој го поминуваме денот во голема мера влијае на нашето расположение, па затоа е многу важно да го уредиме на начин што...

Современи стилови за уредување на домот

Во денешно време кога се одлучувате за уредување на домот, поимот „модерен стил“ стана многу поширок, особено кога имате пред себе стотици стилови на...