30.4 C
Skopje
16.6.2019 - 13:41

„Бруч мопета“ – микроавтомобил од минатото

Во светот постојат само пет вакви микроавтомобили Терминот микроавтомобил се користи за автомобили што навистина имаат мала големина. Ваквите автомобили често поседуваат три или четири...

Амстердам со забрана на бензински и дизел -автомобили до 2030 година

Во изминативе неколку години повеќе од девет земји и десетина града најавија забрана на моторите со внатрешно согорување. Главно низ европските градови и држави...

Најскапиот спортски автомобил во светот е „карлман кинг“

Само во свет на екстремни нееднаквости е можно да се градат нешта од огромна убавина и величественост. Доколку не би постоела голема нееднаквост не...

Кинескиот „чјанту K50“ е новиот електричен суперавтомобил на иднината

Голем дел автомобилски компании го следат трендот и се обидуваат да создадат хибридни или електрични автомобилски серии. Некои од нив ја истражуваат технологијата за...

Абразивна паста што jа зголемува моќноста на автомобилот

Пастата преку текот на обработка ја чисти и полира внатрешноста на моторот, а тоа му овозможува и подобра работа Постигнување ефикасност и моќ се едни од...

Наjбрзите автомобили во светот

Автомобилските ентузијасти не можат да одолеат на потребата да се фалат и да спомнат какви спецификации имаат нивните најомилени автомобили. Тоа е разбирливо, секој...

Наjдобрите лични безбедносни возила

Некои од најдобрите автомобили што се отпорни на куршуми а удобни Сите што се загрижени за својата безбедност при возењето избираат блиндирани автомобили. Има автомобилски...

Класичните автомобили преродени како електрични возила

Зборот преродба во автомобилската индустрија често се користи, но недоволно се разјаснува. Кога се користи зборот преродба во конотација на електричните автомобили често се...

„Бугати ла воатур ноар“ е најскапиот автомобил во светот

Производителот на автомобили „бугати“ креира еднократна спортска верзија на автомобил наречен „ла воатур ноар“. Овој автомобил е создаден од јаглеродни влакна и е продаден...

Приспособлив облик кај автомобилите следен чекор во автомобилската индустрија

Автомобилската индустрија прави разни промени во горивните и електричните автомобили, но промените во тоа како се напојуваат автомобилите не се доволни. Нашите возила треба...